zeeziek - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Rinske Jeeninga - WaarBenJij.nu zeeziek - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Rinske Jeeninga - WaarBenJij.nu

zeeziek

Door: Rinske en Siebe

Blijf op de hoogte en volg Rinske

17 Juli 2006 | Nederland, Amsterdam

oooh jee er is al weer een week voorbij! We waren bij vorige week maandag gebleven. Ik heb jullie nog verteld over de salsa les die siebe en ik gedaan hebben. EN natuurlijk heb ik daar foto's van! ik ga ze morgen op de suite zetten voor jullie. echt leuke foto's dus bereid je maar voor. Voorproefje: siebe dansend met de dansleraar!! ;)

Dinsdag heb ik weer stage gelopen. En voor de duidelijkheid. dit doe ik elke dag van 8 tot 6. dus niet dat jullie denken dat ik altijd vakantie vier hoor!! haha. Mijn stage is momenteel heel erg druk. Mijn stage begeleider zit in Nederland, en ik moet samen met Roy (andere fysiotherapeut) alle patiienten over nemen. EN aangezien roy geen mensen ziet die liposuctie hebben gedaan, moet ik die allemaal doen. En het zijn er behoorlijk veel die hier hun lichaam laten verbouwen!! Zoals aankomende week staat mijn agenda al helemaal vol elk half uur van de dag staat een patient. dus mensen kunnen niet eens meer een afspraak krijgen voor aankomende week. ik heb voor een aantal patienten die echt deze week nog wel een paar keer moesten komen zelfs dubbel planningen moeten maken! :( dus dat wordt hard werken deze week.

Maar vorige week hebben we ook nog leuke dingen gedaan na mijn stage. Dinsdag tussen de middag wou ik eens iets anders eten dan brood. Patienetn van mij vertelde dat je in het centrum in een lpaza kon eten waar verschillende kook kraampjes zijn en waar je heerlijk anteliaans kan eten. en het was inderdaad lekker een heel vol bord met rist stukken vlees, mmmmmm!! 's avonds zijn we met z'n alle ijsje gaan eten omdat er weer drie mensen uit het huis weggingen.
woensdag had ik een vrije mddag en zijn we naar het sea aquarium geweest. Hier trainen ze de dolfijnen. Natuurijk hebben we ook even naar de show gekeken.
die dag hadden siebe en ik al weer 4 maanden, en zijn we lekker uiteten geweest bij de gouveneur.

vrijdag kon ik eidelijk weer eens naar het strand. Dat was voor mij al weer even geleden. Siebe ligt bijna elke dag op het strand en ik maar werken!! Maar dat moet ik er wel bij zeggen dat ik me deze weken geen zorgen hoef te maken over boodschappen en dergelijke want dat wordt allemaal voor me geregeld!! Heerlijk!
vrijdag avond heb ik Siebe eindelijk to to tango kunnen laten zien.
En we hadden met diederik uit enschede afgesproken die deze vakantie bij zijn vader, die hier woon, op bezoek is.

zaterdag hebben we weer even lekker toeristisch gedaan en zijn we naar de grotten van hato geweest. wel mooe grotten om te zien, Het war er wel erg warm binnen.

Vandaag hebben we een boottripgemaakt naar klein curacao. een klein eiland hier dicht bij dat onbewoond is maar wel een klein bounty eiland is.
het enige nadeel er waren hele hoge golven en we moesten er recht tegen in varen. N ben ik op zich wel wat gewent met varen maar zo erg heb ik het nog nooit meegemaakt. man man wat een golven... de boot die vloog echt van golf op dolf en puuuu daar zakte je weer 10 meter met een rotvaart. tjonge... ik ben op een gegeven moment naar het beneden dek dicht bij het midden van de boot gaan zitten op de hoop dat ik minder heen en weer zou schudden. Ik heb niet snel last van zeeziekte maan dit kon ook mijn evenwichts orgaan niet aan. ik denk dat ongeveer de helft man de mensen die aan boord waren op een gegeven moment over de reling hingen.
zelf kon ik niet echt meer goed op mijn benen staan en was ontzettend misselijk. Gelukkig bleven mijn twee booterhammetjes wel in mijn maag zitten. het was 2,5 uur varen en dat is ECHT lang als je je echt niet lekker voelt, en tussen je kotsende huisgenootjes zit...
ik was ook zo blij dat ik eindelijk weer op het vaste land stond. Maar helaas het wiebelen ging hier gewoon door. T zat nog gewoon in mijn benen. Jammergenoeg heb ik me de heledag een beetje misselijk gevoeld en waren mijn benen heel zwaar. Siebe had natuurlijk nergens last van!!

wel heerlijk ontbijt op het eiland en lekkere bbq. Hb er alleen niet zo heel veel van gegeten.

De terug reis war gelukkig goed. met de golven mee gaat veel beter natuurlijk.
Nu lig ik hier in bed nog steeds te schommelen. Ik hoop dat ik vannacht een beetje kan slapen zonder nog de helenacht te wiebelen en te dromen over de boot. t was mijn tripje wel zeg

maar goed morgen weer aan t werk dus ik ga lekker slapen. Ik spreek jullie snel weer
en de foto's komen eraan!!
heel veel xxx

Siebe en Rins

voor de foto's kijk op: http://www.mijnalbum.nl/Album=K6JFWA8X

• 17 Juli 2006 - 08:22

Yvonne:

Haa Rinsje, heerlijk he zo'n boottochtje? Ik heb dat ook eens gehad in Griekenland, ik voel met je mee, het voordeel is dat hte snel weer over is.
    Ik ga volgend weekend naar je foto's kijken en ga zo weg naar Nijmegen voor de 4-daagse.
    Het wordt bloedheet, woensdag 36°C. da's afzien, Veeeeeeek water drinken en goed rusten.
    Heel veel plezier nog daar aan de andere kant van de wereld, ik betwijfel of het daar nu warmer is dan hier pffffff.

Liefs en dikke kus Yvonne

• 17 Juli 2006 - 08:53

Pake:

Wat weer een verhaal,
    je maakt daar toch wel veel mee. Ik lees je
    verhalen met belangstelling.
    groetjes

• 17 Juli 2006 - 10:01

Heleen:

Hoi Rinske, wat ontzettende leuk om jouw verhalen te lezen. Wat maak je veel mee zeg! Leuk jouw vriendje te hebben gezien op de foto, leuke toet hoor! hahaha! Goedgekeurd! We hopen hem te ontmoeten als we weer richting Enschede komen. Jouw ouders zijn hier net geweest. Dat was op de dag,dat jouw vriendje vertrok richting jou.

Het was gezellig jouw hen weer te zien. Het was ook een heerlijk weekend. De weergoden hebben het ook al een aardig tijdje goed met ons voor. Ik heb je al eerder een klein berichtje gestuurd Rinske, dat ging toen over je duikervaringen, maar ik ben zo blond geweest om dat onder een ander stukje neer te zetten, dus weet niet of je het wel gelezen hebt.

Afgelopen week hebben Shanna en Reinier in jullie huis gezeten in Enschede. Ze zijn gisterenavond terug gekomen en hadden een hoop te vertellen. Jullie poes heeft hen lekker bezig houden. Op de eerste dag had hij bijna een klein haantje te pakken en later in de week ook nog een spreeuw. Het hele huis onder de veren.....gelukkig heeft Reinier hem uit zijn bek gekregen en heeft de spreeuw het overleeft, maar het duurde even voor hij los liet. De spreeuw is alleen een beetje kaal en met een klein schrammetje is hij met de schrik vrijgekomen. Buiten de poes om hebben ze het heerlijk gehad en genoten van jullie huis en de omgeving. Nou Rinske, ik wens jou nog een fijne tijd toe en we zien elkaar vast weer als je terug bent in Nederland. liefs en een dikke kus en knuffel Heleen.

• 17 Juli 2006 - 23:02

Ate En Annie:

Leukdit verhaal we hebben tranen in de ogen van het lachen. we zitten in de caravan in Italie en hebben bijna de hele dag in de auto gezeten. Ken je de mop van die 4 mensen die naar Milaan gingen? Nou die gingen niet, haha. Drie grote files en toen de hele autostrada afgesloten . We waren 30 km van Milaan maar hebben het niet gehaald. Toen maar naar Verona geweest ook erg mooi. Ben Harper trad er op. Who the fuck is Ben Harper, maar het klonk we'll aardig en de Piza was lekker. Ook erg gelachen om het verhaal vqn Heleen. en natuurlijk jouw zeeziwk verhaal, wat een zeebenen zul je nu hebben. Kusjes A&A

• 18 Juli 2006 - 19:41

Gaby:

hooi Rins,
    jij bent zeker verbaast, maar ook wij leven met je mij. Ik vindt het harstikke knap dat je dit gedaan hebt en vooral heel erg leuk voor jou dat het ook nog zo mooi hebt en ervan geniet. Dit neemt je niemand meer af. De photo's zijn heel mooi en wij krijgen nu een ander beeld van curqcao. Na het werk, s'avonds is het niet meer aan strand liggen en van het mooie weer genieten zoals hier.Wij hebben momenteel een logeetje en die geeft je ook een dikke lik.

groetje en tot kijk
    Gaby en de rest

• 19 Juli 2006 - 09:37

Anneke:

Het is dus hard werken voor je. Je leert zeker ook erg veel nu? Het is nu 36 graden erg warm hoor! De nijmeegse vierdaagse is afgelast, het was te warm er zijn twee mensen overleden, en 36 opgenomen in een ziekenhuis.Wij zijn dat in nederland ook niet gewend zulke hoge temperaturen.Heel veel plezier verder en tot gauw!
    groet Anneke

• 19 Juli 2006 - 11:26

Merel Entius:

Ik volg je verhalen nog steeds! Wanneer kom je weer terug?

• 19 Juli 2006 - 20:10

Mayo:

Hee meis, wat vervelend van het zeeziek zijn. Dan zit je toch al heel anders op zo'n mooi eiland. Het is hier ook errug warm, zo warm zelfs dat Rolf en ik een badje hebben gekocht. Gewoon lekker de heel dag in het zwembadje liggen en niks doen!! Mijn moeder is ook alweer thuis gekomen, door de hitte is de Nijmeegse Vierdaagse afgezegd. Er zijn twee mensen omgekomen...helaas pindakaas voor mam, maar nu heeft ze de ééndaagse gelopen hehe! Nou meid werk niet te hard en nog heel veel plezier daar met je vriendje. Liefs Marjolein